Fundația Moldcell a donat echipament în valoare de peste 100 000 lei Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii
Fundația Moldcell a donat un aparat de electroterapie și ultrasunete către Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii. Aparatul Vitalstim, fabricat de Chattanooga, este renumit pentru eficacitatea sa în stimularea vorbirii la copii prin electroterapie avansată și tehnologie cu ultrasunete.
Evaluat la peste 100 de mii de lei, acest echipament oferit centrului, întărește angajamentul Fundației Moldcell de a îmbunătăți accesibilitatea la asistență medicală și incluziunea socială în Republica Moldova. Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, o instituție curativă bugetară din subordinea Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, servește drept bastion de sprijin pentru tinerii cu nevoi diverse. Specializat în îngrijirea cuprinzătoare pentru copiii cu dizabilități congenitale și dobândite, în special cei care se confruntă cu provocări de articulare și vorbire, centrul joacă un rol esențial în îmbunătățirea calității vieții pentru beneficiarii săi.
Irina Strajescu, Directoare Executivă Fundația Moldcell: „Misiunea Fundației Moldcell este să ajutăm Moldova să devină un loc de trai mai bun. O facem prin diferite proiecte sociale, care sunt îndreptate spre incluziunea digitală, abilitarea economică a femeilor, educație si Createch, antreprenoriatul social. Astăzi suntem bucuroși să îmbunătățim accesibilitatea la asistența medicală și incluziunea socială a copiilor, prin donarea aparatului ce stimulează vorbirea și glutiția, către Centrul Republican de Reabilitare a Copiilor”.
Evenimentul de donație, la care au participat reprezentanți ai Fundației Moldcell, ai Centrului Republican de Reabilitare a Copiilor și ai Ministerului Sănătății, a evidențiat eforturile de colaborare care conduc la inițiative de impact în cadrul comunității. Această donație exemplifică valorile fundamentale ale Fundației de promovare a parteneriatelor și mobilizarea resurselor pentru a răspunde nevoilor critice ale societății.
Ecaterina Gîncota, Directoarea Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii: ”În cadrul instituției medico-sanitare publice, Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii a fost transmis de către Fundația Moldcell aparatul Vitalstim, care, de fapt, este vital necesar pentru recuperarea medicală a două funcții de bază; prima fiind funcția de deglutiție, ceea ce face parte din alimentația propriu-zisă și a doua este verbalizarea sau vocalizarea nemijlocită. La nivel de republică, nicio instituție publică ce efectuează recuperarea medicală atât la copii, cât și la adulți, nu are în dotare astfel de utilaj”.
Anual, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii oferă tratament și sprijin vital pentru copiii din toată țara, oferind servicii persoanelor care se confruntă cu diverse provocări de sănătate. La solicitarea Centrului, Fundația Moldcell donează dispozitivul Vitalstim, iar odată cu integrarea acestui echipament de înaltă performanță, autoritățile anticipează o îmbunătățire substanțială a capacităților profesioniștilor din domeniul sănătății, permițându-le să ofere intervenții personalizate și îngrijire holistică pentru copii.
În conformitate cu misiunea sa de a promova o societate mai incluzivă, Fundația Moldcell sprijină inițiative care promovează atât incluziunea digitală, cât și cea socială. Angajamentul Fundației față de accesibilitate și șanse egale pentru toți este exemplificat prin inițiative precum abonamentul „Accesibil” adaptat persoanelor cu deficiențe de vedere și de auz. Prin investiții strategice în inițiative care promovează accesibilitatea asistenței medicale și incluziunea socială, Fundația Moldcell își continuă misiunea de a ajuta Moldova să devină un loc mai bun de trai.
Despre Fundația Moldcell: Fundația Moldcell susține și implementează proiecte sociale, educaționale, de afaceri, inovaționale, de cercetare, în beneficiul cetățenilor și pentru dezvoltarea țării, ghidați de Pilonii de Responsabilitate Digitală: Educație, Susținere și Investiții în Afaceri Sociale, Societate și Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.