Piesele Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală prind viață
Mai multe piese ale Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală vor prinde viață, datorită aplicației de realitate augmentată „Găsește Dinoteriul”. Este vorba despre o experiență imersivă la muzeu, care îmbină epoca preistorică cu cea mai recentă tehnologie și care este menită să atragă mai mulți vizitatori. Aplicația a fost dezvoltată în cadrul programului Muzeele Viitorului și lansată marți la muzei. Pentru a descărca aplicația, vizitatorul trebuie să scaneze codul QR, transmite IPN.
„Pas cu pas, muzeul se aproprie de filmul american „O noapte la muzeu”, în care piesele muzeistice devin mobile. Sper și Dinoteriul nostru să devină foarte activ și să descopere pentru public, pentru copii cele mai importante piese din colecția muzeului în limbile română și engleză, ceea ce este important atât pentru vizitatorii din țară, cât și pentru cei de peste hotareˮ, a spus directorul Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol.
Secretarul de stat la Ministerul Culturii, Andrei Chistol, a precizat că această aplicație reprezintă o experiență educativă și pentru copii, și pentru părinții cu care vor veni la muzeu. Aplicația va contribui la o promovare mai frumoasă și modernă a bijuteriilor prezentate în instituția muzeală”, a spus demnitarul.
Proiectul a fost realizat în colaborare cu Artcor și COR Creative Industries Association din Moldova, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, beneficiind de sprijinul USAID, al Suediei și Marii Britanii. Aplicația „Găsește Dinoteriul” va fi disponibilă în muzeu începând cu 3 octombrie, notează IPN.