În cazul alegerilor parlamentare, alegerilor prezidențiale și referendumurilor republicane, pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului urmează să fie constituită o circumscripție electorală distinctă. Aceasta va echivala cu circumscripțiile electorale ale unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea. Alegătorul care votează în secțiile de votare deschise pentru localitățile din regiunea transnistreană vor trebui să confirme pe proprie răspundere abținerea de la votarea multiplă.

Prevederile se regăsesc în proiectul Regulamentului privind constituirea și funcționarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, prezentat de Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

În cazul constatării, la introducerea datelor personale ale alegătorului în Sistemul informațional automatizat de stat „Alegeri”, că alegătorul deja a fost înregistrat precum că a participat la votare, biroul electoral al secției de votare va întocmi procesul-verbal cu privire la constatarea tentativei de votare multiplă. Biroul electoral va atrage atenția alegătorului asupra răspunderii penale pentru votarea multiplă și îi va permite exercitarea dreptului la vot. Refuzul alegătorului de a semna procesul-verbal se va consemna de martori alegători. Procesul-verbal întocmit va fi remis în adresa consiliului electoral de circumscripție sau Comisiei Electorale Centrale.

Alegerile sau referendumul la secțiile de votare distincte constituite pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului vor fi monitorizate de către observatorii naționali și internaționali acreditați. Potrivit proiectului Regulamentului, secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului nu se vor organiza pentru alegerile și referendumurile locale.