Corul de Copii și Tineret al Patriarhiei Române efectuează un turneu la Chișinău
La Palatul Republicii va avea loc joi, 4 mai, la ora 19.00, un concert al Corului de Copii și Tineret ”Symbol- Jean Lupu” al Patriarhiei Române, condus de Luminița Guţanu Stoian, solistele Maria Nistor, Iustina Ştefănescu, Filoteea Chiriac și Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei, informează MOLDPRES.
Spectacolul este organizat de Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” în cadrul turneului naţional ”Muzica pentru copii în filmul românesc”, pe care Corul „Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române îl desfăşoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023. Potrivit organizatorilor, este un spectacol inedit cu muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”, care au încântat de-a lungul timpului generații de copii și părinți.
Corul de Copii şi Tineret „Symbol - Jean Lupu” al Patriarhiei Române a fost înființat la 18 septembrie 1990 de către părintele - profesor Jean Lupu. De la bogata activitate concertistică în țară și în întreaga lume (Grecia, Franța, Belgia, Republica Moldova, Elveția, Austria, Ungaria, Rusia, Spania, Germania, Norvegia, Lituania, Italia, Bulgaria și Canada), până la participările la festivalurile și concursurile internaționale de profil încununate cu peste 30 de premii naționale și internaționale, Corul „Symbol - Jean Lupu” a confirmat valoarea și calitatea actului artistic, transformându-se într-un veritabil vector de imagine al României.
Pe 12 mai la ora 19.00, la Palatul Republicii va avea loc premiera spectacolului cu genericul "Cel ce gândește singur”, susținut de cântărețul Tudor Gheorghe, cor și Orchestra ”Concertino” a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”. Melodiile acestui concert sunt scrise pe versurile marelui poet român Tudor Arghezi. Spectacolul va fi de o varietate tematică, ritmică si melodică deosebită în orchestrația dirijorului Marius Hristescu, care se va afla la pupitrul dirijoral.
”Am terminat un spectacol şi deja mă gândesc la altul. Trebuie să-mi termin gândurile. Dintotdeauna, eu m-am sprijinit pe marea poezie românească, care este atât de variată, atât de bogată, încât nu ştiu cum s-o acopăr pe toată. Ea mă împinge în faţă. E ca un arc, e un resort care mă împinge: hai, tinere, mai avem de făcut asta şi asta, şi tot aşa! Poezia îşi permite să-mi spună tinere!”, a spus cu această ocazie interpretul Tudor Gheorghe, maestrul vorbelor cantate.