A fost prelungită perioada de consultări publice pe marginea modificărilor la Legea cu privire la promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Despre aceasta, pe pagina sa de Facebook a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov.
La solicitarea mai multor autorități, reprezentanți ai societății civile și parteneri de dezvoltare, Ministerul Energiei a prelungit până pe data de 28 aprilie perioada de consultări publice pe marginea modificărilor la Lege nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Ne propunem să adunăm cât mai multe opinii pertinente și să găsim soluții la cât mai multe chestiuni disputabile”, se arată în mesajul lui Victor Parlicov.

Reamintim că, anterior, Ministerul energiei a anunțat inițierea consultărilor publice, preconizate pentru perioada 4-19 aprilie, asupra proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Scopul proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile constă în transpunerea parțială a Directivei (UE) 2018/2001 a Parlamentului European și al Consiliului din 11 Decembrie 2018 privind promovarea utilizării și consumul surselor de energie regenerabilă, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 328/210 din 21 decembrie 2018, în varianta adaptată și aprobată prin Decizia Consiliului Ministerial al Comunității Energetice nr. 2021/14/MC-EnC”, se menționează în anunțul Ministerului Energiei.

Totodată, precum precizează specialiștii în domeniu, proiectul de lege vine să soluționeze o parte din problemele critice care împiedică dezvoltarea întregului sector al energiei regenerabile pentru componenta energie electrică, utilizarea energiei regenerabile în transporturi sau pentru încălzire și răcire.

DESCHIDE ȘI: Victor Parlicov: R. Moldova vrea să preia din experiența Chinei în domeniul înmagazinării energiei electrice

DESCHIDE ȘI: Producătorii și autoritățile au viziuni contradictorii privind investițiile în energia regenerabilă