Cel puţin 11 persoane au murit vineri într-o busculadă produsă la Karachi, în sudul Pakistanului, când o mulţime s-a îmbulzit să ajungă la o fabrică unde avea loc o distribuire de ajutoare alimentare, cu ocazia Ramadanului, a anunţat poliţia pakistaneză, transmite Digi24.

Fida Janwari, un responsabil din cadrul poliţiei din Baldia Town, aflat în suburbiile vestice ale Karachi-ului, a declarat că busculada s-a produs atunci când mai multe femei nevoiaşe s-au repezit cu copiii lor spre fabrica unde se distribuiau ajutoarele.

S-a declanşat o mişcare de panică „şi oamenii au început să fugă”, a spus el, potrivit AFP.

„Când au deschis uşa principală, toată lumea s-a repezit înăuntru”, a povestit Fatima Noor, în vârstă de 22 de ani, a cărei soră a murit în busculadă.

Potrivit unui responsabil din cadrul administraţiei locale, între 600 şi 700 de persoane se aflau în micul complex industrial.

Corpurile a şase femei şi a trei copii au fost transportate la spitalul de stat Abbasi Shaheed, a declarat purtătorul de cuvânt Muhammad Farraukh.

Un oficial de la asociaţia Rescue a declarat pentru AFP că alte două cadavre au fost duse la un alt spital, iar Summaiya Syed Tariq, chirurg din cadrul poliţiei, a confirmat bilanţul de 11 morţi vineri seara târziu.

„Au început să le bată pe femei cu crose (de golf) şi să le împingă”, a povestit Asma Ahmed, în vârstă de 30 de ani, a cărei bunică şi nepoată figurează printre victime.

„Peste tot era haos”, a adăugat ea.

Potrivit lui Janwari, trei angajaţi ai fabricii au fost arestaţi pentru că nu au avertizat poliţia că va avea loc o distribuire de bunuri alimentare.

Săptămâna trecută, în prima zi a Ramadanului - când musulmanii împart în mod tradiţional săracilor - o persoană a murit şi opt au fost rănite într-o busculadă la o distribuţie de făină în nord-vestul Pakistanului.

Pakistanul se confruntă de luni de zile cu o criză economică severă, preţurile produselor alimentare de bază crescând cu aproape jumătate, iar inflaţia atingând niveluri record.

Situaţia a fost exacerbată de criza energetică mondială ca urmare a războiului din Ucraina şi de inundaţiile provocate de ploile musonice care au lăsat anul trecut o treime din ţară sub ape.