Start înscrierilor pentru etapa a doua a proiectului-pilot „Descoperă și cunoaște România”
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a dat startul înscrierilor pentru a doua etapă a proiectului pilot „Descoperă și Cunoaște România”, care se va desfășura în perioada 10-12 noiembrie 2017 și care este dedicat tinerilor etnici români din Republica Moldova, ediţiile viitoare urmând a se adresa celorlalte comunităţi româneşti din afara graniţelor.
Pe 25 octombrie 2017, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni începe înscrierea candidaților.
Depunerea dosarelor se face până la data de 5 noiembrie 2017, ora 23:59, pentru activitatea itinerantă din perioada 10-12 noiembrie, urmând ca participanților acceptați în cadrul programului să le fie comunicat răspunsul prin email.
Toate informațiile privind proiectul, condițiile de participare, modalitatea de înscriere și documentele necesare se găsesc în REGULAMENT.
TEMATICĂ ȘI ACTIVITĂȚI
Cunoașterea dimensiunii etnice și lingvistice românești în rândul tinerilor de origine română din afara granițelor reprezintă obiectivul principal al proiectului „Descoperă și Cunoaște România”.
Prima activitate itinerantă a proiectului va avea loc în perioada 10-12 noiembrie 2017, iar aceasta cuprinde printre altele vizite la Palatul Parlamentului, la Turnul Chindiei și la Mănăstirea Dealu din județul Dâmbovița.
REGULILE DE ÎNSCRIERE
Pentru a se putea înscrie în cadrul acestui proiect, participanții trebuie să aibă între 18 – 35 ani, să aibă cunoștințe de bază ale limbii române și să se încadreze în una din următoarele categorii:
- să aibă rezultate și aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc;
- să aibă rezultate remarcabile în promovarea identității românești;
- să fie membri activi sau simpatizanți ai mediului asociativ românesc din țărilor de reședință și se implică în activitatea acestora.
PROCEDURA DE ÎNSCRIERE
Pentru a deveni participanți în cadrul proiectului, tot ce trebuie să faceți este să trimiteți, la adresa: cunoasteromania@mprp.gov.ro, următoarele documente:
- Formularul de înscriere, completat și semnat;
- Scrisoarea de intenție;
- Copie a actului de identitate;
- Declarație privind apartenența la identitatea culturală română pentru persoanele care nu dețin cetățenia română;
- Documente doveditoare privind rezultatele remarcabile în domeniul literaturii, sportului, muzicii, artelor plastice, promovării identității românești sau activității deosebite derulate în mediul asociativ românesc din afara granițelor țării.
DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII: