În Rusia se falsifica un sfert din toate produsele alimentare, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute adjunctul șefului Rosselkhoznadzor (Serviciul Federal pentru Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia), Alexei Alekseenko. ”Singurele excepții sunt ouăle”, a precizat oficialul, scrie „Nezavisimaia Gazeta”.

„Conform verificărilor efectuate la fața locului, se falsifica în mod constant un sfert din toate produsele alimentare,” – a declarat Alekseenko.

El a subliniat faptul că este vorba despre toate tipurile de produse, cu excepția ouălor. „Ouăle se falsifică doar în China, la noi nu” – a atras atenția adjunctul șefului Rosselkhoznadzor .

Pe piața de pește, falsificarea se rezuma la substituirea denumirilor, „injectarea” peștelui cu polifosfați, pentru ca produsul să rețină mai multă umiditate.

„Aceasta duce la faptul că companiile fără scrupule obțin profit mai mare în comparație cu producătorii de bună-credință”, – a declarat oficialul. Potrivit lui, „are loc un proces de selecție inversă” – autorii falsificărilor obțin beneficii, iar companiile care produc produse de calitate, au costuri cu dezavantaj considerabil.

„Guvernul ar trebui să pună lucrurile în ordine aici, sa creeze condiții pentru dezvoltarea sectorului de materii prime și a industriei de prelucrare”, – a precizat Alekseenko.

sursa: Paginaderusia