O nouă formațiune urmează să apară pe arena politică. Este vorba despre partidul „Statalitate – Государственность”, entitate care va promova valorile tradiționale, statalitatea și neutralitatea Republicii Moldova. Membrii grupului de inițiativă cheamă toți oamenii de bună-credință să pună umărul la crearea noului partid politic, menționând că adevăratele schimbări vor avea loc în Republica Moldova atunci când se va produce o veritabilă schimbare a clasei politice, notează IPN.

Dacă va fi înregistrat, noul partid politic va avea denumirea „Statalitate – Государственность”. Membrii grupului de inițiativă spun că noua formațiune are soluții pragmatice pentru toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Partidul va milita pentru dezvoltarea economică și statalitatea țării.

Grupul nostru de inițiativă demarează procedura de înregistrare a unui partid politic de tip nou. Va fi un partid care va propune un vector de dezvoltare și soluții concrete la problemele economice, sociale și politice cu care se confruntă țara. Toate propunerile noastre vor avea un algoritm clar de implementare, cu specificarea clară de unde vom lua resurse umane și financiare. Moldoveni de toate naționalitățile, uniți-vă!”, a spus președintele Grupului de inițiativă, Igor Caldare, în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Potrivit membrilor grupului de inițiativă, noul partid politic va consolida societatea în jurul ideii statalității și va demara o veritabilă luptă cu corupția. Personalitatea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt va reprezenta simbolul partidului „Statalitate – Государственность”.

Suntem convinși că situația din țară poate fi schimbată doar odată cu schimbarea radicală a clasei politice. Obiectivele noastre sunt păstrarea neutralității țării, valorile familiei tradiționale, 9 mai – Ziua Victoriei, o lustrație la toate nivelurile și un tribunal național, combaterea corupției, modernizarea sistemului educației și a celui medical. Toți cei care împărtășesc aceleași valori, îi așteptăm în rândurile noastre”, a spus Dumitru Batrîncea, membru al grupului de inițiativă.

În urma unei decizii a Curții Constituționale din 25 februarie 2020, Parlamentul a modificat Legea cu privire la partidele politice și a stabilit că pentru înregistrare nu este necesară prezentarea unei liste cu patru mii de membri, ci doar o mie.

De menționat că în cazul în care va fi înregistrat de către Agenția Servicii Publice, formațiunea respectivă va fi cel de-al 57 partid din R.Moldova.