Președintele Parlamentului a participat la reuniunea diplomației R. Moldova, găzduită de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Șeful Legislativului le-a vorbit diplomaților despre agenda parlamentară și ce a reușit pe durata unui an de mandat.

„Reforma justiției rămâne a fi prioritară, iar curățarea sistemului a demarat deja - am votat legea care face posibilă condamnarea în absență a fugarilor și confiscarea averilor furate; am pornit evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, așa încât cei care protejează hoții să nu mai poată lucra în sistem. O altă prioritate a guvernării este asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova. Este un subiect foarte complicat, însă pentru prima dată deciziile se iau în interes național, nu pentru interese străine. În ultimele luni lucrurile au început să se schimbe. Mai avem multe de făcut și într-un timp foarte restrâns”, a declarat Igor Grosu.
Președintele Parlamentului s-a referit și la următoarea sesiune legislativă, care va avea o agendă ambițioasă. În context, Grosu a subliniat faptul că în toate aceste procese de reformare a instituțiilor, de modernizare a R. Moldova, este binevenită expertiza țărilor care au trecut prin astfel experiențe. „Cu această ocazie, am făcut un apel către ambasadori să ne prezinte experiența țărilor lor”.
 
Șeful Legislativului a mai remarcat faptul că statutul de țară candidată a R. Moldova presupune o conlucrare mai intensă între misiunile diplomatice și Parlament și, în calitate de președinte a Legislativului, a dat asigurări de o deschidere totală în acest sens. „Avem nevoie de un cadrul legal bun pentru a armoniza legislația cu acquis-ul comunitar, avem nevoie de legi bune în interesul cetățeanului și la asta lucrăm”.

Un alt subiect important a fost dialogul proactiv cu cetățenii de peste hotare. Grosu a subliniat faptul că „este crucial ca serviciul nostru diplomatic să facă totul pentru a ajuta moldovenii din diasporă. Actuala guvernare a demarat un proces amplu de reforme, iar în acest proces ambasadorii au un rol important – să transmită clar următoarele mesaje: „Construim în Moldova o țară pentru oameni” și «Republica Moldova este o țară mică, dar cu inimă mare»”, a conchis Grosu.