Simpatizanţii Platformei DA l-au întâmpinat cu huiduieli şi vuvuzele pe prim-ministrul Pavel Filip, care a mers astăzi la Nisporeni pentru a discuta cu reprezentanții administrației publice locale. 

Ajuns acolo, Filip, împreună cu echipa sa, au fost întâmpinaţi cu fluierături. Oamenii au scandat: Hoții, hoții!... Întoarceți miliardul înapoi. Înregistrările video au fost postate pe Facebook de un utilizator, din ale cărui comentarii înţelegem că este simpatizant al Platformei DA.

După încheierea evenimentului, premierul a evitat mulțimea.

Sursa video: facebook // Anatolii Tavaluc

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut, premierul a menționat că, pe parcursul celor opt luni de guvernare, Executivul a reușit atât să stabilizeze situația pe plan intern, intervenind în mai multe domenii prioritare, cât și să intensifice dialogul cu partenerii externi. În context, Pavel Filip a spus că pentru revenirea țării noastre pe piața financiară internațională, autoritățile trebuie să asigure stabilitatea în societate.

Totodată, Pavel Filip s-a referit la pachetul celor șapte legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, spunând că opoziția, în mare parte, este deranjată de legile care vin să fortifice capacitățile Băncii Naționale și nu de convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență acordate celor trei bănci, așa cum o declară. În același timp, șeful Executivului a subliniat că măsura luată de Cabinetul de Miniștri a fost unica posibilă în situația creată.

"Da, bugetul de stat trebuie să plătească Băncii Naționale aproximativ 700 milioane de lei anual, dar, reușim să deblocăm finanțările externe. Doar în acest an urmează să primim 55 milioane de euro sub formă de grant din partea Uniunii Europene, precum și aproximativ 25 milioane de dolari SUA din partea Fondului Monetar și 45 milioane dolari SUA de la Banca Mondială", a conchis Premierul.

Dialogul Premierului cu autoritățile publice locale a fost unul interactiv, primarii și consilierii prezenți la întrevedere au subliniat importanța dinamizării dialogului dintre administrația publică centrală și cea locală, precum și necesitatea implementării programelor de dezvoltare a localităților și de susținere a inițiativelor de afaceri în mediul rural. În context, Pavel Filip a menționat că Guvernul deja a lansat mai multe inițiative în acest sens, iar pentru dezvoltarea localităților vor fi alocate inclusiv o parte din fondurile oferite Republicii Moldova de către partenerii externi