Evoluțiile macroeconomice și obiectivele trasate în supravegherea și asigurarea stabilității financiare și, în mod special, perspectiva de aderare a R. Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, inclusiv asistența tehnică externă în acest scop, au fost discutate de guvernatorul BNM, Anca Dragu, în cadrul unei întrevederi cu omologul său din țara vecină, Andriy Pîșnîi, aflat în vizită la Chișinău.

În cadrul dialogului, oficialii și-au exprimat disponibilitatea de a face schimb de experiență și de a colabora în pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Guvernatorul BNM a exprimat convingerea fermă că sprijinul internațional acordat Ucrainei reprezintă o susținere a valorilor democratice și a libertăților fundamentale.

„Apreciem relațiile strânse cu Ucraina și cooperarea în diferite domenii manifestată de-a lungul anilor. Schimbul de experiență este util mai mult ca niciodată, acum când Republica Moldova și Ucraina se pregătesc să adere la UE”, a declarat guvernatorul BNM.

Republica Moldova și Ucraina sunt parte a Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos începând cu 12 august 2012 alături de Andorra, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos și România.