Ambasada Federației Ruse la Chișinău respinge informația, precum că un angajat de-al său ar fi recrutat pe șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, dar și un polițist de frontieră. Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice, difuzat de Ministerul rus de Externe, acestea sunt „insinuări”, îndreptate spre o nouă „tentativă de a intensifica sentimentele anti-ruse din R.Moldova”.

Rușii susțin că, anterior, în R.Moldova „a avut loc deja o campanie amplă cu acuzații nefondate și care nu au nicio legătură cu realitatea privind «activitățile de spionaj» și «implicarea» Ambasadei Rusiei în procesele interne ale statului”.

Atunci, cazul s-a încheiat cu decizia oficială a Chișinăului de a reduce drastic numărul angajaților misiunilor diplomatice rusești în Moldova și, bineînțeles, cu măsuri de răspuns din partea noastră. Nu este exclus ca și acum să se pregătească terenul pentru un pas similar”, precizează ambasada rusă.

Potrivit rușilor, acest caz ar avea tangență cu procesele electorale din R.Moldova „pe care anumite forțe intenționează să-l folosească în campania electorală.

Sperăm că autoritățile moldovenești vor da dovadă de bun-simț și se vor abține de la adoptarea unor decizii neprietenoase față de misiunea diplomatică rusă și angajații acesteia pe baza unor falsuri grosolane fabricate”, se mai arată în mesajul ambasadei.

Amintim că șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, și un polițist de frontieră au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de spionaj în favoarea Federației Ruse. Mai exact, cei doi, suspectați de trădare de Patrie și complot împotriva Republicii Moldova, au comunicat unui angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău diverse informații pentru a fi folosite în dauna intereselor statului nostru.

Deschide și: VIDEO // Șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, suspectat de trădare de Patrie. A fost recrutat de un ofițer rus