Candidatul Partidului Liberal pentru alegerile la funcția de președinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu susține că a venit timp-ul ca cetățenii trebuie să oefere această funcție puiterii de dreapta.

Este timpul unui preşedinte de dreapta, a declarat Mihai Ghimpul, candidatul la această funcţie din partea liberalilor moldoveni.  

După Consiliul republican al PL, Mihai Ghimpu a declarat presei că, „lupta noastră nu este dedicată doar funcțiilor. Noi avem o cauză națională. Spre exemplu, am ajuns să spunem că vorbim limba română. Este o luptă continuă și va fi dedicată celui mai mare deziderat și anume continuarea luptei pentru reunificarea cu România, pentru care au luptat părinții, copii și bunei. Dar, desigur, până la acest lucru mai este mult de lucru, cum ar fi întărirea economiei și bunăstarea oamenilor”.

Liberalul a mai spus că își dorește să devină președinte, pentru că, în opinia sa, ar face mult mai multe lucruri decât pot face alții. 

„Ceilalți candidați nu merită funcția de președinte, pentru că au interese meschine, de grup, afaceri, promovarea minciunii, umilirea cetățenilor în continuare”, a mai menționat Ghimpu.

Liderul PL a mai declarat că Republica Moldova încă nu avut un președinte de dreapta; până acum au fost doar președinți de stânga: "Este foarte important, totuși, pentru că dreapta a adus limba, alfabetul, limba română oficială, tricolorul. Nu am rezolvat problemele economice, pentru că puterea a fost întotdeauna în mâinile partidelor de stânga. Iată a venit timpul ca cetățenii să ofere dreptei această funcție și dreapta este doar PL-ul. Patru ani - și atunci vom putea face o comparație. 

Amintim că astăzi a fost dat startul perioadei electorale pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. De astăzi pot fi depunse solicitările la Comisia Electorală Centrală şi înregistrarea grupurilor de iniţiativă, care vor colecta semnături în susţinerea candidatului la funcţia de preşedinte.

Conform Codului Electoral, grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului se constituie din cel puţin 25 de persoane şi cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susţine candidatul pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului şi se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de iniţiativă poate susţine un singur candidat la funcţia supremă în stat.

Actele vor putea fi depuse la CEC până pe 9 septembrie, pe adresa: municipiul Chişinău, str. V. Alecsandri, nr.119, biroul 202.