Krasnoselski a deschis o „ambasadă” a Transnistriei la Moscova, ce va fi condusă de un fost „ministru de externe al DNR”
Liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski, a deschis la Moscova o reprezentanță a Tiraspolului care va fi condusă de Aleksandr Karaman, care a ocupat funcția de ministru de externe al Republicii Populare Donețk. Această reprezentanță ar urma să ofere asistență cetățenilor transnistreni acre locuiesc pe teritoriul Federației Ruse sau care se află temporar pe teritoriul acesteia.
Vadim Krasnoselski s-a întâlnit cu colaboratorii reprezentanței transnistrene în Federația Rusă. Liderul de la Tiraspol a dat indicații privind liniile principale de activitate a reprezentanței: stabilirea cooperării cu Duma de Stat și cu alte instituții de stat din Rusia, dezvoltarea relațiilor economice dintre Transnistria și Rusia, și oferirea asistenței juridice rezidenților regiunii transnistrene.
Aceste sarcini sunt îndeplinite în mod normal de o ambasadă.
„Avem sarcini foarte serioase. Trebuie să restabilim legăturile care au fost puse la punct mulți ani în urmă, iar cum s-au pierdut. Aceste legături sunt în primul rând de ordin executiv, deoarece acel program pe care Vadim Nikolaevici la anunțat în timpul campaniei electorale trebuie să fie realizat. Acestea nu sunt vorbe simple, dar sarcini concrete”, a declarat conducătorul reprezentanței Aleksandr Karaman.
Reprezentanța va primi în cel mai apropiat timp, o adresă juridică și electronică. Pe site vor fi plasate informația de contact.
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și-a numit printr-un decret reprezentantul special în Federaţia Rusă. Documentul semnat de liderul de la Tiraspol îl desemnează pe Alexandr Karaman drept „reprezentant plenipotențiar al președintelui Transnistriei în Federaţia Rusă”, transmite Europa Liberă.
Karaman a fost primul vicepreședinte al regiunii separatiste și a ocupat această funcție din 1991 până în 2001. Odată cu agresiunea Federaţiei Ruse în regiunea Donbass a Ucrainei, Karaman, împreună cu o echipă de 30 de activiști din regiunea transnistreană, a ocupat, în 2014, funcții importante în executivul autoproclamatei republici populare Donețk. A fost adjunct al șefului sovietului de miniștri pe probleme sociale, iar apoi „ministru de externe” a entității separatiste.