În scopul modernizării infrastructurii de transport al energiei electrice din Republica Moldova și funcționării eficiente a sistemului electroenergetic național, a fost lansată o hartă a capacităților de injecție în rețeaua națională de transport a energiei electrice. Aceasta este disponibilă pe site-ul www.moldelectrica.md în compartimentul Managementul rețelei de transport. Prin intermediul acestei hărți, utilizatorii pot obține informații privind estimarea capacității de racordarea direct la rețeaua de transport a energiei electrice. Anunțul a fost făcut de Moldelectrica.
 
Precum explică specialiștii în domeniu, această hartă reprezintă un cadru informativ în contextul evaluării capacității de injecție în rețeaua națională de transport, astfel creând oportunități de planificare a noilor proiecte și de conectare la rețeaua de transport a energiei electrice. În acest sens, acesta e și un instrument de informare util pentru potențiali investitori
Iterația curentă a hărții capacităților de injecție prezintă o imagine a capacității disponibile de injecție la nivelul 110 kV în stațiile și linie de 110 kV gestionate de  „Moldelectrica”, precizează reprezentanții întreprinderii.
Totodată, aceștia menționează că harta prezintă estimări preventive și aproximative ale capacității de injecție în baza unei analize simplificate dat fiind faptul că procesul detaliat de estimare a posibilității de racordare este unul complex și necesită un timp de calcul semnificativ care nu poate fi aplicat în timp redus pentru toate elementele de rețea.
Pe măsura îmbunătățirii metodologiei de calcul este de așteptat de a minimiza diferența între valorile estimate și cele efectiv disponibile la etapa solicitării avizului de racordare. În același timp reiterăm deschiderea și disponibilitatea  „Moldelectrica” de a conlucra cu potențiali investitori întru identificarea soluțiilor optime de racordare, instrumentul pus la dispoziție la moment în formatul unei hărți a capacităților de injecție, este orientat spre eliminarea oricăror intermedieri în procesul de apreciere a fezabilității proiectelor de către investitorii onești”, se arată în comunicatul întreprinderii.
De menționat că, la dezvoltarea acestei hărți a contribuit Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID MOLDOVA) implementată de Asociația pentru Energie a Statelor Unite (USEA) cu ajutorul DMCC Engineering.