„Speranța” poate fi văzută și admirată la intrarea în Chișinău. Este vorba de o pictură murală astfel întitulată și executată de pictorul Dmitrii Potapov. Realizată pe peretele lateral al unui bloc de locuit din sectorul Botanica, tabloul reprezintă o adolescentă visătoare, care crede în visele sale. Noul aspect al cartierului rezidențial i-a impresionat pe locuitorii blocului, dar și pe trecători. „Este o pictură care îndeamnă la pace”, spun oamenii.
 
Pictura a fost executată timp de șase zile de către autorul ei pictorul Dmitrii Potapov, ajutat de colegul Victor și de alți doi studenți de la Universitatea de Stat Pedagogică „Ion Creangă”. Opera de artă reprezintă o copilă, care locuiește în acest bloc, înfățișată în opera de artă ca un simbol al încrederii și viitorului. 
 
Această pictură reprezintă concepția de speranță, de aceea ași fost numită „Speranța/Hope”. Fiecare are speranțele lui. Este o fată care trăiește în țară, în Chișinău, trăiește în acest bloc. Din motivul acesta am folosit background-ul acestei clădiri, nu l-am vopsit, l-am lăsat așa cum este pentru a avea un mesaj mai bine văzut și de a avea contraste. Ea are aspirațiile ei, tinde la stele, tinde la vise. Ele sunt legate de geanta ei și ea le poartă cu sine”, a spus pictorul Dmitrii Potapov.
 
Dmitrii Potapov și echipa sa au  muncit la executarea picturii în condiții extreme: pe vânt, ploaie și frig, fiind suspendați la o înălțime de 35 de metri. Pânza avea suprafața totală de 460 de metri pătrați, dintre acre artiștii au pictat 300 de metri pătrați.
 
Locația a fost aleasă pentru a fi una vizibilă și de a da un suflu proaspăt capitalei. Opera de artă ar putea fi inclusă pe harta culturii artei murale din Europa.
 
A fost aleasă din considerația de a fi o locație vizibilă, atractivă pentru publicul larg, să poată fi văzută inclusiv de pe bulevardul Dacia, din unghiul unde este stadionul Zimbru ca oamenii care trec pe drum să observe acest perete. Scopul social, civic al acestui mural este de a înfrumuseța Chișinăul, de a face din orașul nostru un oraș modern, atractiv, un oraș al viitorului și de ce nu să fixăm această lucrare pe harta culturii artei murale din Europa și din întreaga lume”, a spus Liuba Lupan, coordonatoarea grupului creativ.
 
Locuitorii din blocul admirat pe rețele și direct din stradă spun că se simt onorați să locuiască aici. Oamenii percep în această lucrare un îndemn la pace, speranță și înțelegere.
 
A fost o idee foarte bună. este o pictură frumoasă, care îndeamnă la pace, la liniște”. „Este o temă a unei speranțe a tinerei copile”. „Frumusețea trebuie să biruie până la sfârșit”, spun oamenii.
 
Artistul plastic Dmitrii Potapov este autor al unui impresionant număr de lucrări în țară și peste hotare.