În instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău este implementat un nou meniu, de model unic, pentru sezonul vară – toamnă. Potrivit unei note de informare oferite de reprezentanții Primăriei Chișinău, meniul este elaborate în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătăţii.

Meniul model unic, sezon (vară – toamnă), include 3 mese principale şi o gustare. În fiecare zi, masa copiilor trebuie să conțină cel puțin o porție de carne sau una de pește. Garniturile sunt bazate pe întreg sortimentul de legume, tratate termic.

Meniul mai conţine diferite tipuri de cereale cu lapte, paste integrale, ouă fierte, salate din legume proaspete, supe, zeamă, borş, legume înăbuşite, fructe proaspete, omletă, budincă etc.

Meniul-model a fost întocmit de către un grup de lucru: directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică, din cadrul Direcției generale educație, tineret şi sport, ținând cont de recomandărilor specialiștilor-nutriționiști ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică și Centrului de Sănătate Publică. Acesta este pus în aplicare începând cu data de 1 iunie, curent.