Și-au unit eforturile prin educație și cunoaștere. Este vorba despre un proiect, care a adus în orașul Sângerei din Republica Moldova - un grup de profesori de la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

Din luna aprilie până în octombrie 2024, profesorii le predau în clasă, în limba română copiilor din Liceul Teoretic „Olimp”, orașul Sângerei.

„E unul dintre cele mai necesare proiecte din domeniul educației în Republica Moldova, acela de predare la clasă, în limba română, de către profesori din România.

Finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României, proiectul „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!” are loc în cadrul Liceului Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, raionul Sângerei, Republica Moldova, unde un grup de profesori de la Liceul Teoretic ”Alexandru Vlahuță” din București, sector 1, au dat startul activităților educaționale”, ne informează organizatorii proiectului.

„Inițiativa a pornit odată cu semnarea unui acord între cele două licee, în septembrie, anul trecut, prin care am dorit să oficializăm dorința noastră de a desfășura activități comune pentru a crea o comunitate educațională, prin care să implementăm excelența în educație. Pe scurt, odată cu prezența fizică, dincolo de cea online, a profesorilor de la Liceul „Alexandru Vlahuță” la catedră, în Liceul „Olimp”, elevii și profesorii din unitatea de învățământ din Sângerei vor beneficia direct de angajamentul nostru de a consolida această punte educațională peste Prut”, explică Gabriel Rizea, directorul Liceului Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București, sector 1.

Prezentă la Sângerei, coordonatoarea proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, Diana Panaite a precizat că interacțiunea prietenoasă și deschisă aduce deja un plus de valoare incomensurabil atât pentru beneficiarii primari ai actului educațional cât și pentru întreaga comunitate: „Acest contact va avea efecte benefice multiple, deoarece participanții, elevi și profesori, vor împărtăși experiențele cu familiile lor, colegi și alți profesori, dar și cu alți membri ai comunităților din care fac parte”.

În cuprinsul proiectului s-au desfășurat activități de formare profesională pentru cadrele didactice, schimb interdisciplinar, întâlniri între elevi din cele două țări, toate, cu scopul promovării valorilor comune românești și ale Uniunii Europene și multe altele.

Copii, national, ii

Copii, national, ii

clasă, elevi

clasă, elevi

Scoala, festivitate

Scoala, festivitate