300 de carabinieri au fost instruiți în cadrul unor exerciții pentru asigurarea ordinii și securității publice
Aproximativ 300 de carabinieri din subdiviziunile Inspectoratului General de Carabinieri au participat la un exercițiu complex dedicat asigurării și restabilirii ordinii publice. Instruirile s-au desfășurat la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca. Prezent în fața carabinierilor, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a relevat că acest exercițiu este o dovadă a angajamentului de a proteja cetățenii și de a răspunde prompt la orice provocare de securitate.
Adrian Efros a mulțumit participanților pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, afirmând:
„Acest exercițiu este o dovadă a angajamentului nostru de a proteja cetățenii și de a răspunde prompt la orice provocare de securitate. Participarea activă a carabinierilor la aceste simulari nu doar că îmbunătățește abilitățile lor operaționale, dar și consolidează legătura de încredere dintre forțele de ordine și comunitate. Este esențial să fim pregătiți să facem față oricăror amenințări, iar astfel de exerciții ne ajută să dezvoltăm o reacție rapidă și coordonată în fața situațiilor de urgență. Mulțumesc tuturor participanților pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă”, a declarat ministrul de interne
Instruirea pe poligoanele militare este esențială pentru pregătirea militarilor, oferindu-le abilitățile necesare în misiunile de securitate publică și contribuind la îmbunătățirea securității și stabilității în țară, a remarcat generalul de brigadă Scurtu Dumitru.
Exercițiul a avut drept scop principal dezvoltarea capacităților operaționale și creșterea interoperabilității între forțele de ordine, având în vedere contextul unei situații de securitate națională tot mai complexe.
Obiectivele exercițiului au inclus: evaluarea abilităților practice ale carabinierilor în aplicarea tacticilor specifice situațiilor de criză; consolidarea colaborării între IGC și Armata Națională, demonstrând unitate în protejarea cetățenilor; testarea pregătirii moral-psihologice a personalului în fața provocărilor misiunilor; verificarea eficienței sistemelor de comunicație utilizate, esențiale pentru coordonarea eficientă a intervențiilor.
Această sesiune de instruire este o activitate planificata din timp, conform calendarului de formare profesională.