Doua persoane s-au intoxicat cu dioxid de carbon, în urma fermentării vinului
Un bărbat de 45 de ani şi soţia sa, de 33 de ani, din satul Roşu, raionul Cahul, au fost găsiţi fără suflare în această dimineaţă, 11 octombrie, în beciul gospodăriei. Potrivit informaţiilor preliminare, cei doi s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon, emanat în urma fermentării vinului.
Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, cele două persoane au fost scoase din beci de către pompieri, iar medicul din cadrul echipajului SMURD a constatat decesul acestora. Se cunoaşte că bărbatul ar fi fost primul care a coborât în beci, a rămas cu piciorul prins între butoaiele cu vin, iar în ajutor i-a venit soţia. O rudă a acestora a fost cea care i-a descoperit pe cei doi şi a alertat serviciile de urgenţă, transmite IPN cu referire la Serviciului Situații Excepționale.
Salvatorii atenţionează populaţia despre importanţa respectării măsurilor de securitate şi despre pericolul aflării în încăperile unde se fermentează vinul. Aceste încăperi trebuie aerisite constant, să se asigure căi de ventilare, iar aflarea persoanelor în acestea nu trebuie să fie de durată.
În anul 2015, în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentarea a mustului au decedat patru persoane.