Fostul vicedirector al CNA, Cristina Țărnă ar putea repăși în curând pragul instituției, dar nu pentru exercitarea unor atribuții de serviciu, ci pentru a fi audiată de procurorii anticorupție în dosarul privind „furtul miliardului”. Acest lucru l-a anunțat șeful PA, Viorel Morari, la clubul de presă organizat zilele acestea de Centrul Jurnaliștilor de Investigație. Acuzatorul de stat a făcut declarația în contextul în care a fost provocat să comenteze declarațiile televizate ale Cristinei Țărnă potrivit cărora „exact în perioada fraudei bancare, Centrului Anticorupție i se blocase acel buton roșu pe care ar fi putut apăsa și bloca banii”.

„Eu sincer să vă spun nu știu în detaliu declarațiile doamnei Țărnă, dar o să mă străduiesc să le văd și în al doilea rând o să mă străduiesc să o audiem într-o anumită calitate fiindcă orice persoană care are demnitate publică, poartă și o anumită responsabilitate”, a declarat Morari. 

Fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, a declarat în cadrul emisiunii „Important" de la postul de televiziune TVC21, că în perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă.

Astfel, CNA când se prezenta în instanța de judecată pentru a susține motivele pentru care a aplicat blocarea, omul cu pricina nici nu mai venea pentru că nici nu-i păsa dacă pierdea acest dosar. „Pentru o perioadă de 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare, Centrului Anticorupție i se blocase acel buton roșu pe care ar fi putut apăsa și bloca banii", spune Cristina Țărnă.

Ea a demisionat acum câteva săptămâni, din funcţia de vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie, post pe care l-a ocupat vreme de patru ani. Câteva dintre motivele pe care le-a invocat sunt reformarea instituţiei, dar şi trecerea Agenției de Recuperarea a Bunurilor Infracționale în subordinea Ministerului Finanțelor.