Unul din avocații lui Veaceslav Platon, Ana Ursachi a declarat presei după ședința de judecată că apărarea nu a reușit să citească materialele din acest dosar, și că după ședința de astăzi vor face acest lucru. Ursachi a mai menționat că abia azi Platon ar fi putut fi plasat în penitenciarul nr. 13 din Capitală după decizia instanței iar până acum Platon a fi trebuit să fie plasat în izolatorul CNA.

Unul din avocații lui Veaceslav Platon, Ana Ursachi a declarat presei după ședința de judecată că apărarea nu a reușit să citească materialele din acest dosar din cauza zilelor de odihnă, și că după ședința de astăzi vor face acest lucru, iar atunci vor putea da mai multe detalii despre acest dosar. Ursachi a mai adăugat că abia azi Platon ar fi putut fi plasat în penitenciarul nr. 13 din Capitală după decizia instanței iar până acum Platon a fi trebuit să fi fost plasat în izolatorul CNA, De asemenea Ursachi consideră că pro­ce­dura de extră­dare este una ilegală, deo­a­rece auto­ri­tă­țile din sta­tul vecin nu i-au retras cetă­țe­nia lui Pla­ton.

Ea a spus, de asemenea, că Veaceslav Platon se declară nevinovat și că are o condiție fizică și psihologică bună. El îl acuză pe Vlad Plahotniuc de toate furturile.

„Dânsul se simte bine, are o condiție fizică și chiar psihologică bună. Deci Veaceslav Platon simte riscul că ar putea fi exterminat în penitenciarul 13 prin simularea unui atac de cord sau accident vascular”, a menționat Ursachi.

Apărătorul a mai precizat că clientul său i-a povestit cum a fost extrădat: „În momentul în care lua masa în celulă, a fost luat de angajații de la penitenciar din Ucraina, a fost dus la un avion de cursă charter și trimis în Republica Moldova. Platon consideră că extrădarea ar fi fost organizată de către Plahotniuc.

„Abia azi instanța a confirmat că este reținut pentru 30 de zile. Până astăzi, el trebuia să se afle doar în izolatorul CNA”, a adăugat Ursachi.

Avocata a mai menționat că de dosarul lui Platon se ocupă peste 10 apărători, mai mult de cinci sunt din Republica Moldova, trei – din Kiev, precum și avocatul rus Ilia Novikov. Apărarea va contesta decizia de astăzi la Curtea de Apel. 

Procurorul Anticorupție Vorel Morari a declarat pentru Deschide.MD că nu dorește să comenteze declarațiile avocatei, însă sfătuieşte apărarea să țină cont de conduita etică profesională și să se abțină de la show-urile mediatice. 

Amintim că Ana Ursachi este și avocata liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, aceasta l-a reprezentat și pe Sergiu Cebotari, fostul angajat de la Poșta Moldovei, membru activ al Platformei Civice Demnitate și Adevăr. Ea l-a apărat în instanță și pe Grigore Petrenco și pe cele șapte persoane reținute în fața procuraturii. Încă unul dintre clienții săi este fostul șef de la FISC, Nicolae Vicol, care a fost condamnat la șase ani de închisoare (nu-și execută pedeapsa, pentru că a fugit din țară). Ana Ursachi a fost și avocatul familiei deputatului Ion Butmalai.