Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, consideră un "lucru bun" eventuala admiraţie a preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru el, subliniind că Hillary Clinton, adversara sa democrată, nu ar fi mai dură decât el în relaţia cu Rusia.

Răspunzând unei întrebări despre presupusa implicare a Rusiei în campania electorală din SUA, Donald Trump a declarat: "Dacă Vladimir Putin îl place pe Donald Trump, consider că este un lucru bun, nu o problemă, întrucât avem o relaţie oribilă cu Rusia..."

"Chiar credeţi că Hillary Clinton ar fi mai dură decât mine în relaţia cu Vladimir Puti!? Chiar crede cineva cu adevărat acest lucru!?", a adăugat Trump.

Preşedintele-ales a catalogat drept "false" noile acuzaţii privind legăturile pe care le-ar avea cu Rusia, sugerând că informaţiile au fost transmise de serviciile secrete americane. "Le mulţumesc instituţiilor de presă care nu au publicat aceste lucruri absurde. Este vorba de lucruri false, difuzate de oameni bolnavi", a declarat Donald Trump în prima conferinţă de presă organizată după victoria în scrutinul prezidenţial. "Aceste lucruri au fost difuzate probabil de agenţiile de informaţii", a subliniat Donald Trump.

Conform unui raport al serviciilor de informaţii americane, agenţiile secrete ruse ar avea informaţii compromiţătoare despre Donald Trump, despre viaţa privată şi despre afacerile magnatului republican. Unele surse susţin că membri ai echipei de campanie electorală a lui Donald Trump ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse, în contextul în care Administraţia Vladimir Putin este acuzată că a lansat atacuri cibernetice în scrutinul prezidenţial american.

"Dacă ar fi avut vreo informaţie compromiţătoare ar fi difuzat-o. Eu sunt foarte atent în legătură cu activităţile de spionaj în camere de hotel, inclusiv în Rusia. Sunt foarte precaut. Sunt înconjurat de agenţi de securitate... Le spun mereu să fie atenţi, deoarece în aceste hoteluri au camere de filmat în cele mai ciudate locuri...", a subliniat Trump.

Donald Trump admite că Rusia a lansat atacuri cibernetice în campania electorală din SUA

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a admis că Rusia a efectuat atacuri cibernetice în campania electorală americană.

"Partidul Democrat era vulnerabil la atacuri cibernetice. Cred că atacurile informatice au fost lansate de Rusia, dar cred că şi de alte ţări", a declarat Donald Trump.

"În următoarele 90 de zile, vom prezenta un raport despre măsuri de contracarare a atacurilor cibernetice, despre cum să oprim acest fenomen. Oricum, este destul de trist că rapoartele serviciilor de informaţii ajung în presă. Este chiar ilegal", a subliniat Trump.

"Serviciile de informaţii sunt esenţiale şi sunt foarte importante... Vom pune la conducerea lor oameni remarcabili", a insistat Trump.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

Donald Trump a cedat afacerile, va evita conflictele de interese şi susţine că a refuzat o afacere în Dubai

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a cedat toate companiile celor doi fii, Eric şi Donald jr., pe durata mandatului prezidenţial, argumentând că în acest fel va evita situaţii de conflict de interese, liderul american afirmând că tocmai a refuzat un contract în Dubai.

"Cei doi fii prezenţi aici, Don şi Eric, vor conduce afacerile. Sunt foarte profesionişti; nu vor discuta cu mine despre activităţile de afaceri", a declarat Trump.

Fiica sa, Ivanka, nu va avea legături cu afacerile, concentrându-se pe instalarea preşedintelui la Casa Albă.

Donald Trump a dat asigurări că va evita situaţiile de conflict de interese.

"La sfârşitul săptămânii trecute, am primit o ofertă pentru o afacere de 2 miliarde de dolari în Dubai, cu un prieten, un tip extraordinar. Am refuzat", a spus Trump.

Sursa: mediafax